בניית שריר המוני היא מטרה שהרבה מתאמנים קבועים שואפים להשיג. ישנן מספר גישות אחד יכול לקחת, כולל התאמת שגרת פעילות גופנית והרגלי תזונה, צריכת חלבון במיוחד. כאן, נבחן את הגורמים הללו ולדון ההשפעה של גיל על הצמיחה שרירים.
למי שכבר עוסק בפעילות גופנית סדירה, הצעד הראשון לקראת השגת מסת שריר הוא התאמת שגרת האימון שלהם. המפתח להגדלת גודל השריר, המכונה היפרטרופיה, הוא להתמקד בתרגילי אימוני כוח המכוונים לקבוצות שרירים מרובות. אלה עשויים לכלול סקוואט, דדליפט, לחיצות ספסל, עליות מתח.
המכללה האמריקאית לרפואת ספורט (ACSM) ממליצה לבצע תרגילי אימון כוח 2-3 פעמים בשבוע. עם זאת, השגת היפרטרופיה שריר דורש אימון אינטנסיבי יותר. זה עשוי להיות כרוך בהרמת משקולות כבדות יותר עם פחות חזרות, הגדלת המשקל שאתה מרים או הגדלת נפח האימון שלך, על ידי ביצוע תרגילים נוספים לכל קבוצת שרירים או הוספת סטים נוספים.
השחזור הוא גם חיוני לצמיחה שרירים. זה כולל שינה מספקת ומאפשר לפחות 48 שעות בין אימונים לקבוצת שרירים ספציפית כדי לאפשר תיקון שרירים וצמיחה.
מדוע חלבון מקושר לעיתים קרובות עם צופי חדר כושר וספורטאים? חלבונים הם אבני הבניין של השרירים. הם מורכבים מחומצות אמינו, החיוניות לתיקון שרירים וצמיחה. כאשר אתה עובד, במיוחד כאשר עושים אימון כוח, השרירים שלך לחוות נזק מיקרוסקופי. נזק זה מתוקן בחלבון, מה שמוביל לצמיחת שרירים.
אבל האם זה אומר שאתה צריך לצרוך עודף חלבון? לא בהכרח. בעוד שצריכת חלבון היא קריטית לצמיחת שרירים, צריכת יותר חלבון ממה שגופך זקוק לא בהכרח תוביל ליותר שרירים. זה עניין של איזון ותזמון.
האגודה האמריקאית לדיאטה, דיאטנים מקנדה והחברה הבינלאומית לתזונת ספורט מציעים כי ספורטאים צורכים 1.2 עד 2.0 גרם חלבון לק"ג משקל גוף ליום, תלוי בעוצמת האימונים שלהם. מומלץ גם לצרוך חלבון בתוך שעתיים לאחר פעילות גופנית כדי למקסם את השריר תיקון וצמיחה.
אמנם זה לא מסוכן לצרוך עודף חלבון בטווח הקצר, צריכת יתר לטווח ארוך עלולה להוביל לבעיות בריאותיות פוטנציאליות כמו נזק לכליות, במיוחד עבור אלה עם מחלות כליות קיימות. לכן, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם תזונאי או דיאטנית כדי לקבוע את הכמות הנכונה של צריכת חלבון לצרכים הספציפיים שלך.
מה לגבי אנשים מתחת לגיל 18? האם הם יכולים לבנות בבטחה מסת שריר? התשובה היא כן, אבל עם כמה שיקולים חשובים.
אימון כוח הנוער צריך להיות בפיקוח על ידי איש מקצוע מוסמך ולהתמקד בצורה נכונה טכניקה ולא הרמת משקולות כבדות. הנחיות ACSM מצביעות על כך שילדים ומתבגרים צריכים להשתתף בתרגילי אימוני כוח למשך 20-30 דקות, 2-3 פעמים בשבוע.
לגבי צריכת חלבון, חשוב לספורטאים צעירים לצרוך תזונה מאוזנת עם מספיק חלבון כדי לתמוך בצמיחה והתפתחות. המכון לרפואה ממליץ על צריכת חלבון יומית של 34 גרם לבני 9-13 ו -52 גרם לבנים ו -46 גרם לבנות בגילאי 14-18. עם זאת, צרכים אלה עשויים להיות מעט גבוהים יותר עבור העוסקים באימוני כוח סדירים.
זה חיוני כי ספורטאים צעירים להימנע תוספי חלבון אלא אם מומלץ על ידי רופא, כמו אלה יכולים לפעמים להכיל חומרים מזיקים ולהוביל צריכת חלבון עודף מיותר. במקום זאת, עליהם לשאוף להשיג חלבון ממקורות מזון בריאים כמו בשר רזה, חלב, ביצים וחלבונים על בסיס צמחי כמו שעועית ועדשים.
בניית מסת שריר היא מסע הכרוך בשילוב של אימוני כוח, התאוששות נאותה ותזונה מאוזנת. ללא קשר לגיל, חשוב לגשת אליו בבטחה ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות והכושר לאורך הדרך. בעשותם כך, אנשים יכולים להשיג מסת שריר ביעילות ובאופן בר קיימא, מבלי להתפשר על הבריאות הכללית שלהם.
היבט קריטי אחד בבניית מסת שריר הוא עקביות. בין אם זה האימונים שלך או תזונה, שמירה על עקביות עם השגרה שלך יכול לעזור לך לראות את ההתקדמות שאתה מכוון. ודא שאתה מאתגר את עצמך באופן עקבי באימונים שלך, בהדרגה להגדיל את העוצמה לאורך זמן. באופן דומה, צריכה קבועה של תזונה מאוזנת ועשירה בחלבונים היא חיונית לתמיכה בצמיחת שרירים והתאוששות.
בעוד מאמץ פיזי הוא חלק משמעותי של שריר הבניין, זה חיוני לא להזניח את ההיבטים הפסיכולוגיים. פיתוח חיבור שריר חזק, שבו אתה מתמקד בשריר שאתה עובד במהלך כל תרגיל, יכול לייעל את הפעלת השרירים ולהוביל לרווחים משמעותיים יותר.
הידרציה ממלאת תפקיד חיוני בבניית השרירים. מים מסייע להעביר חומרים מזינים לשרירים שלך ולהסיר פסולת מוצרים, סיוע בהחלמה. כוון לפחות 8 כוסות מים ביום, ועוד אם אתה מזיע בכבדות במהלך האימונים.
מנוחה חשובה בדיוק כמו האימונים שלך. השרירים שלך צריכים זמן כדי לתקן ולצמוח לאחר אימון. כוון 7-9 שעות שינה ללילה. אם אתה מרגיש עייף מדי, זה עשוי להיות סימן שאתה צריך לקחת יותר מנוחה ימים.
בעוד שחלבון זוכה לתשומת לב רבה, פחמימות ושומנים חשובים גם לצמיחת שרירים. פחמימות לספק את האנרגיה השרירים שלך צריך במהלך האימון. לאחר אימון, פחמימות עוזרות לחדש את מאגרי האנרגיה של השרירים שלך.
שומנים בריאים מועילים גם הם. הם תומכים בייצור ההורמונים, כולל טסטוסטרון, אשר ממלא תפקיד משמעותי בצמיחת השריר.
פחמימות הן אחד משלושת מרכיבי המזון המצויים במזון - השניים האחרים הם חלבון ושומן. הם משמשים כמקור עיקרי של אנרגיה לגוף. המונח "פחמימות" נובע מההרכב הכימי: הם מכילים אטומי פחמן, מימן וחמצן.
ניתן לסווג פחמימות לשלוש קטגוריות: סוכרים, עמילנים וסיבים תזונתיים. הנה מבט קצר על כל אחד מהם:
סוכרים: אלה הם הצורה הפשוטה ביותר של פחמימות וכוללים הן מולקולות סוכר בודדות (מונוסכרידים) כמו גלוקוז ופרוקטוז ומולקולות סוכר כפולות (disaccharides) כמו סוכרוז (סוכר שולחן) ולקטוז (נמצא בחלב).
עמילנים: הידוע גם בשם פחמימות מורכבות, עמילנים מורכבים מיחידות סוכר רבות המחובקות זו לזו. הם נמצאים במזונות כמו לחם, פסטה, אורז ותפוחי אדמה. במהלך העיכול, הגוף מפרק את הפחמימות המורכבות הללו לגלוקוז לאנרגיה.
סיבים: זהו סוג של פחמימות שהגוף אינו יכול לעכל. למרות שעבר בגוף מבלי להתפרק למולקולות סוכר, סיבים תזונתיים ממלאים תפקיד משמעותי בשמירה על הבריאות. זה יכול לסייע לעיכול, לעזור בשליטה על רמת הסוכר בדם ולתרום לתחושות מלאות, שיכולות לעזור בניהול המשקל.
כאשר אתם אוכלים פחמימות, הגוף שלך ממיר אותם לגלוקוז (סוכר בדם), המשמש לאנרגיה מיידית או מאוחסן בשרירים ובכבד לשימוש מאוחר יותר. סוג וכמות הפחמימות שאתם צורכים יכולים להשפיע על בריאותכם, רמות האנרגיה ומשקלכם, לכן חשוב להתמקד במקורות איכותיים, כמו דגנים מלאים, פירות, ירקות וקטניות, כחלק מתזונת מאוזנת.
בניית שריר המונית היא תהליך מקיף הכולל את האיזון הנכון של אימוני כוח, תזונה והתאוששות. זה לא על צריכת חלבון מופרזת אלא על דיאטה מעוגלת היטב ועקבי, שגרת האימון מתוכננת היטב.
עבור אנשים צעירים יותר, זה בטוח לעסוק אימוני כוח ולצרוך תזונה מאוזנת ועשירה בחלבון, תחת פיקוח והדרכה נאותים. עם זאת, מומלץ להימנע מתוספי חלבון אלא אם מומלץ על ידי ספק שירותי בריאות.
בין אם אתה מנוסה בחדר כושר או ספורטאי צעיר, המפתחות להעלאת מסת שריר הם עקביות, צורה נכונה, תזונה מאוזנת ומנוחה מספקת. עם אלה בחשבון, אתה תהיה בדרך לצמיחת שרירים בת קיימא ובריאה.